Paradisön Langkawi

Välkommen till Langkawi, Malaysias populäraste semesterö. En ö fylld av solsken, vacker natur, fantastiska stränder, god mat och spännande aktiviteter. Här finns det gott om både lyxresorter och budgetboenden vilket ger både lyxresenären och backpackern många alternativ att välja mellan. På ön finns några av de finaste stränderna på hela Malaysia så om du är ute efter sol och bad kommer du verkligen inte att bli besviken.

Läs mer: Resor till Langkawi

Langkawi, PANTAI PASIR TENGKORAK

Det finns fortfarande många orörda delar av Langkawi att utforska. Med resor som fokuserar på småskalig ekoturism kommer du komma nära både naturen och lokalbefolkningen samtidigt som du bidrar positivt till landets ekonomi och bevarande av naturen. Blanda dina dagar med sol och bad med spännande aktiviteter i naturen eller i havet. Här kan du vandra i naturen, prova olika vattensporter, utforska vattenfall och ta en tur i världens brantaste linbana. Langkawi är en ö med många möjligheter.

SKYCAB Langkawi

Hur du tar dig till och runt Langkawi?

Du hittar Langkawi 3 mil från fastlandet på Malaysias västkust. Det som vi kallar ”ön” består egentligen av 99 öar och ytterligare fem till när det är lågvatten, men när vi talar om Langkawi är det den stora ön som invånarna kallar Pulau Langkawi som de menar. Hit tar du dig lätt med antingen flyg från Penang, Singapore eller Kuala Lumpur. Qatar flyger direkt till Langkawi från Doha. Du kan även ta en båt till Langkawi. Antingen från George Town på Penang, Kuala Kedah eller Kuala Perlis som alla ligger i Malaysia, men även från Saturn i Thailand.

SKYCAB Langkawi

Väl på plats finns det flera alternativ för att utforska ön men tyvärr inte med buss. Priserna är billiga och du kan hyra både moped och bil för dina utflykter. Det går även att hyra taxi, antingen för enkla sträckor eller för en hel dag. Att hyra en taxi för en hel dags äventyr är en underbar upplevelse och är dessutom väldigt prisvärt. 

Läs mer: Fakta om Malaysia

En ö med mycket som lockar

Faktorer som kritvita stränder, imponerande natur, mysiga städer och spännande aktiviteter har sedan länge lockat många turister. Men när en skattefri zon infördes 1986 ökade turismen riktigt ordentligt. Öns smeknamn är ibland taxfree-ön och erbjuder sina besökare billiga taxfreeprodukter som bland annat alkohol och tobak. På grund av detta och de andra nämnda faktorerna är Langawi även ett populärt resmål för Malaysias lokalbefolkning. Just shopping och soldränkta stränder är de främsta anledningarna till den rikliga turismen på Lulau Langkawi. Men ön har så mycket mer att erbjuda dig än bara det.

PANTAI CENANG

Precis som andra delar av Malaysia erbjuder Langkawi en enastående natur. Natur bestående av berg, regnskogar, vattenfall och är också hem för många olika djurarter. Turismen är den främsta inkomstkällan för ön och därför har man anpassat Pulau Langkawi för att kunna välkomna turister i stor utsträckning. Detta visar sig särskilt i utbudet av aktiviteter, sevärdheter, restauranger, hotell och shoppingmöjligheter. Här finns allt i alla prisklasser och du behöver absolut inte oroa dig för att få en enda tråkig stund. 

TASIK DAYANG BUNTING

Langkawis stränder

Den populäraste stranden på Langkawi är Pantai Cenang. Denna fantastiska strand är en fröjd för ögat med kritvit strand och kristallklara vattnet. Många av öns hotell ligger just vid denna strand så om du vill ha detta paradis inom räckhåll är förslaget att boka in dig på något av hotellen i området. Andra stränder är den 6 kilometer långa stranden Pantai Kok som är hem för många av lyxresorterna. Eller Pantai Pasir Hitam som är mest känd för sin svarta sand.

Spännande aktiviteter och god mat – saker att göra på Langkawi

Det finns väldigt mycket att göra på Langkawi och du kommer garanterat inte ha tråkigt en enda sekund. När du vill ta en paus från strandlivet rekommenderar vi linbanan som tar dig hela vägen upp till det 700 meter höga berget Machincangs topp. Eller varför inte den tropiska parken Bird Paradise? Andra tips är Underwater World eller vattenfallet Telaga Tujuh som det går bra att bada vid. Söker du vattenaktivitet kan du t.ex. att åka vattenskoter, paragliding, paddla kajak och trampbåtar i det vackra havet. Om du hellre håller dig på land rekommender vi golf, volleyboll eller tennis.

SUNGAI KILIM

Efter en hel dag fylld av utflykter kan det vara läge för ett eller flera restaurangbesök. Här hittar du restauranger i alla prisklasser med mängder av läckerheter från världens alla hörn. Några starka rekommendationer är Alhamdulillah Restaurant som serverar underbar mat från mellanöstern. Haroo Haroo Korean Restaurant som erbjuder asiatiskt och koreanskt och som även har både vegetariska och veganska alternativ. Eller Rimba at Ambong Pool Villas som har en malaysisk meny som i stor utsträckning erbjuder fisk och skaldjur men även annat gott och spännande. 

TELAGA HARBOUR PARK, Langkawi

Läs mer: Bästa tiden att åka Langkawi

Glöm inte säkerheten

En viktig punkt att kolla över innan du åker är försäkringen. Har en reseförsäkring som täcker ifall något skulle hända under din resa? Malaysia har hög standard på sina sjukhus men det kan lätt bli en dyr historia om du tvingas betala ur egen ficka; därför är det bra att bara dubbelkolla med ditt försäkringsbolag.

Cenang Beach

Det finns även flera vaccinationer du bör ta innan din avresa. Detta gäller bland annat mot Hepatit A och B. Exakt vilka vaccinationer du bör ta beror till stor del vilka delar av landet som du ska besöka samt hur länge du ska stanna. Rådfråga alltid din läkare minst 4–8 veckor före avresa. Med både rätt försäkring och rätt vaccinationer kommer du kunna luta dig tillbaka och njuta av din semester på bästa sätt. Malaysia är ett fantastiskt land med underbara miljöer och spännande aktiviteter som gärna ger mersmak för ytterligare semesterresor.

Om du har frågor är du mer än välkommen att höra av dig till oss. Fyll bara i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.